joomla templates

Login

Register

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED

Login Close
---

Σερραϊκή Ζύμη - Χειροποίητα φύλλα πίτας

---
Greek Arabic Bulgarian English French German Italian Russian
Home / Συνταγές / ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ
A+ R A-

ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ 600 ΓΡ. ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Ή ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ
2 ματσάκια  φρέσκα σέσκουλα
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα ή αγελαδινό τυρί

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
¼ φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
¼ φλυτζανιού  λιωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα σέσκουλα και τα κόβουμε σε πιο μικρά μέρη. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Όταν μαραθούν ρίχνουμε τα σέσκουλα , αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό . Όταν μαραθούν καλά και εξατμιστούν όλα  τα υγρά τους , τρίβουμε τη φέτα ή το αγελαδινό τυρί και ανακατεύουμε 2-3 φορές. Η γέμιση μας είναι έτοιμη .
Συγχρόνως  αλείφουμε με πινέλο τα φύλλα με το μείγμα λαδιών-βουτύρου που έχουμε ετοιμάσει. Τα φύλλα θέλουν καλό λάδωμα επειδή απορροφούν αρκετό λάδι. Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα (διαμέτρου 42-45 εκ.) και απλώνουμε τα 3 λαδωμένα φύλλα, στη μέση τη γέμιση και από πάνω τα άλλα 3 καλά λαδωμένα φύλλα. Αν τα φύλλα προεξέχουν από το ταψί μας μπορούμε να τα σουρώσουμε στο κέντρο ή να δημιουργήσουμε έναν κόθρο γύρω-γύρω.
Αλείφουμε το επάνω φύλλο με το μείγμα βουτύρου –λαδιών που έμεινε . Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας. Αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε να ΄΄ηρεμήσει ΄΄ για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε εκεί που έχουμε χαράξει. Αν θέλουμε να παραμείνει τραγανή η πίτα μας , δεν πρέπει να τη σκεπάσουμε.

Τυχαία Προϊόντα

Χειροποίητα Φύλλα για Γλυκό (Κατεψυγμένα)

Χειροποίητα Φύλλα για Γλ…

Τα φύλλα ανοίγονται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο.Είναι όλα στρόγγυλα. ...

Περισσότερα
Ντόνατς Σοκολάτα Μαγιάς Μίνι

Ντόνατς Σοκολάτα Μαγιάς …

Γίνεται από ζύμη μαγιάς, περιέχει σοκολάτα.Δεν χρειάζεται ψήσιμο, μόνο...

Περισσότερα
Χειροποίητα Παραδοσιακά Φύλλα Πίτας (6τεμ. Νωπά)

Χειροποίητα Παραδοσιακά …

Τα φύλλα ανοίγονται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο.Η συσκευασία περιέχει...

Περισσότερα
Σπανάκι Τυρί Χειροποίητη Χωριάτικη Οικογ. Τετράγωνη

Σπανάκι Τυρί Χειροποίητη…

Γίνεται από χειροποίητο χωριάτικο φύλλο.Η γέμισή της είναι με σπανάκι ...

Περισσότερα

Πιστοποίηση Acert

Πιστοποίηση Acert

Η επιχείρηση Σερραϊκή Ζύμη, εφαρμόζει σύστημα διαχείρησης ασφάλειας τροφίμων A CERT σύμφωνα με το πρότυπο  ISO 22000 (haccp).

Συνταγές

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ (ΝΗΣΤΙ…

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  600 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 3 πράσα ψιλοκομμένα 500 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια...

Περισσότερα

ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ

6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ 600 ΓΡ. ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Ή ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 2 ματσάκια  φρέσκα σέσκουλα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...

Περισσότερα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό) 1 κιλό φρέσκα πράσα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο...

Περισσότερα

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 ματσάκι  φρέσκια τσουκνίδα 750 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα...

Περισσότερα

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 8 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  800 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 κιλό φρέσκο σπανάκι 1 πράσο ψιλοκομμένο ¾   φλυτζανιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1...

Περισσότερα