joomla templates

Login

Register

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED

Login Close
---

Σερραϊκή Ζύμη - Χειροποίητα φύλλα πίτας

---
Greek Arabic Bulgarian English French German Italian Russian
Home / Συνταγές / ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ
A+ R A-

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΥΛΙΚΑ
8 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  800 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 πράσο ψιλοκομμένο
¾   φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
άνηθος
½ κουταλάκι ξερό δυόσμο
350-400 γρ. φέτα ή αγελαδινό τυρί
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
1/3  φλυτζανιού ελαιόλαδο
1/3  φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
1/3  φλυτζανιού  λιωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το σπανάκι και τo πράσo. Τα κόβουμε σε πιο μικρά μέρη. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,το ξερό κρεμμύδι ,το σκόρδο και το πράσο. Όταν μαραθούν ρίχνουμε το σπανάκι (χωρίς να το ζεματίσουμε) , λίγο αλάτι, πιπέρι, άνηθο και το δυόσμο. Όταν μαραθούν καλά και εξατμιστούν όλα  τα υγρά τους, τρίβουμε και το τυρί . Ανακατεύουμε 2-3 φορές και η γέμιση μας είναι έτοιμη .
Συγχρόνως  αλείφουμε με πινέλο τα φύλλα με το μείγμα λαδιών-βουτύρου που έχουμε ετοιμάσει. Τα φύλλα θέλουν καλό λάδωμα επειδή απορροφούν αρκετό λάδι. Λαδώνουμε το ταψί που θα ψήσουμε την πίτα (διαμέτρου 42-45 εκ.) και απλώνουμε τα 4 λαδωμένα φύλλα, στη μέση τη γέμιση και από πάνω τα άλλα 4 καλά λαδωμένα φύλλα. Αν θέλουμε μπορούμε να χωρίσουμε τη γέμισή μας σε 2 μέρη και να βάλουμε 3 φύλλα-γέμιση-2 φύλλα-γέμιση-3 φύλλα. Αν τα φύλλα προεξέχουν από το ταψί μας μπορούμε να τα σουρώσουμε στο κέντρο ή να δημιουργήσουμε έναν κόθρο γύρω-γύρω.
Αλείφουμε το επάνω φύλλο με το μείγμα βουτύρου –λαδιών που έμεινε . Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας. Αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο, την αφήνουμε να ΄΄ηρεμήσει ΄΄ για 10 λεπτά και έπειτα κόβουμε εκεί που έχουμε χαράξει. Αν θέλουμε να παραμείνει τραγανή η πίτα μας , δεν πρέπει να τη σκεπάσουμε.

Τυχαία Προϊόντα

Χειροποίητα Παραδοσιακά Φύλλα Πίτας (6τεμ. Κατεψυγμένα)

Χειροποίητα Παραδοσιακά …

Αυτή η συσκευασία είναι μόνο για εμπόρους:Τα φύλλα γίνονται με τον πιο...

Περισσότερα
Τυροπιτάκι Κουρού Μίνι

Τυροπιτάκι Κουρού Μίνι

Γίνεται από ζύμη κουρού η οποία αποτελείται από γιαούρτι Δορκάδας, βού...

Περισσότερα
Σφολιάτα για πίτα 1 κιλό (Κατεψυγμένη)

Σφολιάτα για πίτα 1 κιλό…

Η συσκευασία 1 κιλού περιέχει 2 φύλλα στρόγγυλα διαμέτρου 38-40 εκ.

Περισσότερα
Σφολιάτα για πίτα ½ κιλού (Κατεψυγμένη)

Σφολιάτα για πίτα ½ κιλο…

Η συσκευασία ½ κιλού περιέχει 2 φύλλα στρόγγυλα διαμέτρου 26-28 ε...

Περισσότερα

Πιστοποίηση Acert

Πιστοποίηση Acert

Η επιχείρηση Σερραϊκή Ζύμη, εφαρμόζει σύστημα διαχείρησης ασφάλειας τροφίμων A CERT σύμφωνα με το πρότυπο  ISO 22000 (haccp).

Συνταγές

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 ματσάκι  φρέσκια τσουκνίδα 750 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα...

Περισσότερα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ (ΝΗΣΤΙ…

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  600 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 3 πράσα ψιλοκομμένα 500 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια...

Περισσότερα

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 8 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  800 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 κιλό φρέσκο σπανάκι 1 πράσο ψιλοκομμένο ¾   φλυτζανιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1...

Περισσότερα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό) 1 κιλό φρέσκα πράσα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο...

Περισσότερα

ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ

6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ 600 ΓΡ. ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Ή ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 2 ματσάκια  φρέσκα σέσκουλα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...

Περισσότερα