joomla templates

Login

Register

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED

Login Close
---

Σερραϊκή Ζύμη - Χειροποίητα φύλλα πίτας

---
Greek Arabic Bulgarian English French German Italian Russian
Home
A+ R A-

Συνταγές

E-mail Εκτύπωση PDF

ΥΛΙΚΑ
8 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  800 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ
1 κιλό φρέσκο σπανάκι
1 πράσο ψιλοκομμένο
¾   φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
άνηθος
½ κουταλάκι ξερό δυόσμο
350-400 γρ. φέτα ή αγελαδινό τυρί
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
1/3  φλυτζανιού ελαιόλαδο
1/3  φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
1/3  φλυτζανιού  λιωμένο βούτυρο

Περισσότερα...
E-mail Εκτύπωση PDF

ΥΛΙΚΑ
6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ
1 ματσάκι  φρέσκια τσουκνίδα
750 γραμ. φρέσκο σπανάκι
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
άνηθος
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι ξερός δυόσμος
250 γρ. φέτα ή αγελαδινό τυρί

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
¼ φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
¼ φλυτζανιού  λιωμένο βούτυρο

Περισσότερα...
E-mail Εκτύπωση PDF

ΥΛΙΚΑ
6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  600 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ
3 πράσα ψιλοκομμένα
500 γραμ. φρέσκο σπανάκι
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
άνηθος
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
¼ φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
¼ φλυτζανιού  λιωμένο βούτυρο

Περισσότερα...
E-mail Εκτύπωση PDF

ΥΛΙΚΑ
6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ
500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
1 κιλό φρέσκα πράσα
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
1 φλυτζ. καφέ ζεστό νερό (αν χρειαστεί)
150 γρ. φέτα ή αγελαδινό τυρί (προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
¼ φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
¼ φλυτζανιού  λιωμένο βούτυρο

Περισσότερα...
E-mail Εκτύπωση PDF

6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ 600 ΓΡ. ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Ή ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ
2 ματσάκια  φρέσκα σέσκουλα
½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
300 γρ. φέτα ή αγελαδινό τυρί

ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
¼ φλυτζανιού αραβοσιτέλαιο
¼ φλυτζανιού  λιωμένο βούτυρο

Περισσότερα...