joomla templates

Login

Register

*
*
*
*
*

REGISTER_REQUIRED

Login Close
---

Σερραϊκή Ζύμη - Χειροποίητα φύλλα πίτας

---
Greek Arabic Bulgarian English French German Italian Russian
Home / Προϊόντα / Χειροποίητα Φύλλα Μπακλαβά / Νωπά / Χειροποίητα φύλλα μπακλαβά (10 φύλλα) νωπά 500 γρ.
A+ R A-

Χειροποίητα φύλλα μπακλαβά (10 φύλλα) νωπά 500 γρ.

Στην Κατηγορία: Νωπά

Πληροφορίες Προϊόντος

  • ΕΙΔΟΣ: Χειροποίητα φύλλα πίτας
  • ΒΑΡΟΣ: 470-500 γρ.
  • ΦΥΛΛΑ: 10 φύλλα ανά πακέτο
  • ΚΩΔΙΚΟΣ: 0616 (12 τμχ./κιβ.)
Τα φύλλα ανοίγονται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο,όπως τα άνοιγαν οι γιαγιάδες μας με τη βέργα (βεργί) στον παραδοσιακό σοφρά. Το πρωτοποριακό με αυτό το προϊόν είναι ότι αφαιρούμε από τα φύλλα (με τον πιο φυσικό τρόπο) την υγρασία που χρειάζεται , με αποτέλεσμα να διατηρούνται ''ζωντανά'' και τραγανά μετά τοψήσιμο.
Η συσκευασία περιέχει 10 φύλλα στρόγγυλα. Η διάμετρός τους είναι 42- 48 εκ.Διατηρούνται στη συντήρηση του ψυγείου από +2 έως +4 βαθμούς κελσίου, για περίπου 40 μέρες μετά από την ημερομηνία παραγωγής τους. Σε περίπτωση που θέλετε να τα καταψύξετε διατηρούνται για επιπλέον 11 μήνες στην κατάψυξη από την ημερομηνία παραγωγής τους.

Σύνθεση:
αλεύρι σίτου πολυτελείας, νερό, έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, άμυλο αραβοσίτου, καλαμποκάλευρο, αυγά, αλάτι, φρέσκο βούτυρο, σορβικό κάλιο. (περιέχει γλουτένη).

Οδηγίες χρήσεως:
-Αφήνετε το προϊόν σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.
-Ξετυλίγετε τα φύλλα, τα απλώνετε πάνω στον πάγκο σας και τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
-Αφού βουτυρώσετε το ταψί που θα ψήσετε, αλείφετε με  λιωμένο φρέσκο βούτυρο, το κάθε φύλλο πολύ καλά.
-Αφού στρώσετε στο ταψί τα 5 βουτυρωμένα φύλλα, βάζετε τη γέμιση της αρεσκείας σας  (συνήθως καρύδια, αμύγδαλα, κανέλα, ζάχαρη και τριμμένα μπισκότα τύπου digestive ) και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 3 πολύ καλά βουτυρωμένα φύλλα.
-Ρίχνετε στην επιφάνεια του γλυκού  το βούτυρο που έχει περισσέψει  και χαράζεται το γλυκό.
-Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου  περίπου για 1,5 ώρα (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά το γλυκό σας.
-Αφού  το βγάλετε από το φούρνο, μετά από 10 λεπτά κόψτε εκεί που έχετε χαράξει. Σιροπιάστε.

Πιστοποίηση Acert

Πιστοποίηση Acert

Η επιχείρηση Σερραϊκή Ζύμη, εφαρμόζει σύστημα διαχείρησης ασφάλειας τροφίμων A CERT σύμφωνα με το πρότυπο  ISO 22000 (haccp).

Συνταγές

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ (ΝΗΣΤΙ…

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  600 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 3 πράσα ψιλοκομμένα 500 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια...

Περισσότερα

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 ματσάκι  φρέσκια τσουκνίδα 750 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα...

Περισσότερα

ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ

6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ 600 ΓΡ. ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Ή ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 2 ματσάκια  φρέσκα σέσκουλα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...

Περισσότερα

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 8 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  800 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 κιλό φρέσκο σπανάκι 1 πράσο ψιλοκομμένο ¾   φλυτζανιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1...

Περισσότερα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό) 1 κιλό φρέσκα πράσα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο...

Περισσότερα