joomla templates

Login

Register

*
*
*
*
*

* Field is required

Login Close

espa

---

Σερραϊκή Ζύμη - Χειροποίητα φύλλα πίτας

---
GreekEnglish (United Kingdom)
Home
A+ R A-

6 Βιολογικά χειροποίητα φύλλα πίτας

Πληροφορίες Προϊόντος

  • ΒΑΡΟΣ: 550-600 γραμμάρια
  • ΤΕΜΑΧΙΑ: 6
Τα φύλλα ανοίγονται με τον πιο παραδοσιακό τρόπο, όπως τα άνοιγαν οι γιαγιάδες μας με τη βέργα (βεργί) στον παραδοσιακό σοφρά. Το πρωτοποριακό με αυτό το προϊόν είναι ότι αφαιρούμε από τα φύλλα (με τον πιο φυσικό τρόπο) την υγρασία που χρειάζεται , με αποτέλεσμα να διατηρούνται ''ζωντανά'' και τραγανά μετά το ψήσιμο. Το προϊόν παράγεται από 100% βιολογικές πρώτες ύλες.
Η συσκευασία περιέχει 6 φύλλα στρόγγυλα. Η διάμετρός τους είναι 42- 48 εκ. 

Σύνθεση: βιολογικό αλεύρι σίτου, βιολογικό αλεύρι χωριάτικο, βιολογικό αλεύρι φύλλου,
φιλτραρισμένο νερό, αλάτι, βιολογικός κουρκουμάς, έξτρα παρθένο βιολογικό ελληνικό ελαιόλαδο.

Οδηγίες χρήσεως: Ξεπαγώνετε το προϊόν σε θερμοκρασία δωματίου (1 ώρα περίπου).
Ετοιμάζετε το μείγμα για το άλειμμα των φύλλων (1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο,1/3 φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο , 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο).
Ξετυλίγετε τα φύλλα, τα απλώνετε πάνω στον πάγκο σας και τα σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Αφού λαδώσετε το ταψί που θα ψήσετε, αλείφετε, με το μείγμα λαδιού - βουτύρου, το κάθε φύλλο πολύ καλά.
Αφού στρώσετε στο ταψί τα 3 λαδωμένα φύλλα, βάζετε τη γέμιση της αρεσκείας σας και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα 3 πολύ καλά λαδωμένα φύλλα.
Αλείφετε την επιφάνεια με το μείγμα λαδιού-βουτύρου και χαράζεται την πίτα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου  περίπου για 35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο σας), μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.
Αφού θα τη βγάλετε από το φούρνο, μετά από 10 λεπτά κόψτε εκεί που έχετε χαράξει. Αν θέλετε η πίτα να παραμείνει τραγανή, μην τη σκεπάζεται μετά το ψήσιμο.
Διατήρηση:
Να μην επανακαταψύχεται Διατηρείται στην κατάψυξη (-18 C) για 24 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.
Μετά την απόψυξη του διατηρείται για 2 ημέρες στην συντήρηση του ψυγείου.

Συνταγές

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prev Next

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ (ΝΗΣΤΙ…

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  600 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 3 πράσα ψιλοκομμένα 500 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια...

Περισσότερα

ΤΣΟΥΚΝΙΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  ΜΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 ματσάκι  φρέσκια τσουκνίδα 750 γραμ. φρέσκο σπανάκι ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα...

Περισσότερα

ΣΠΙΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ 6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 500 γρ. κιμά ανάμεικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό) 1 κιλό φρέσκα πράσα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο...

Περισσότερα

ΣΕΣΚΟΥΛΟΠΙΤΑ

6 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ 600 ΓΡ. ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Ή ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 2 ματσάκια  φρέσκα σέσκουλα ½  φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα...

Περισσότερα

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ 8 ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΙΤΑΣ  800 ΓΡ.  (Ή ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)ΑΠΟ ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΖΥΜΗ 1 κιλό φρέσκο σπανάκι 1 πράσο ψιλοκομμένο ¾   φλυτζανιού ελαιόλαδο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1...

Περισσότερα